2012-06-05 18:27:12• hírek • Szatmár.ro

Bemutatkoznak az RMDSZ megyei tanácsos-jelöltjei

Bemutatjuk Kovács Mátét, Nagy Máriát, Katona Pétert, Nagy Sándort, Kaiser Stefant és Marginean Mária Évát.

Kovács Máté, 33 éves, nős, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem közigazgatási szakán végzett, jelenleg az APASERV RT-nél önkormányzatokért felelős szaktanácsadó. „2004 óta vagyok megyei tanácsos, a Szatmár Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának a titkára. Egy erős RMDSZ-frakció jelenléte a Megyei Tanácsban megkerülhetetlenné teszi azokat az értékeket, melyeket a Szatmár megyei magyarság képvisel, nem kerülhetnek hátrányba az infrastrukturális fejlesztések terén a magyarlakta települések sem. Ugyanúgy, ahogy a román közösség számára fontos rendezvények, a magyar vonatkozású programok is támogatva vannak. Egy erős frakcióval garanciát tudunk vállalni közösségünk érdekeinek hathatós képviseletére.

Az elmúlt 4 évben nem volt  olyan község a megyében ahol ne fordultam volna meg, ne álltam volna szóba a közösség tagjaival, és ne próbáltam volna az ott felmerült problémákra megoldást találni, illetve továbbítani az ott felmerült igényeket. Ezt szeretném folytatni a továbbiakban is.

Meggyőződésem, hogy a Szatmár megyei magyarság megmaradásának a záloga az erős magyar önkormányzatokban rejlik. Erős önkormányzatok jelenthetik a garanciát arra, hogy megmaradnak kulturális értékeink, az anyanyelvi oktatás, és az oktatás körülményeinek megteremtése, az infrastruktúra kiépítése, a közszolgáltatások biztosítása pedig lehetőséget teremt a magánberuházások számára, hogy a fiatalok itthon képzeljék el a jövőjüket. Ezért kiemelten szeretnék foglalkozni a vidékfejlesztés támogatásával."

Nagy MáriaNagy Mária, agrármérnök, nyugdíjas, a Német Demokrata Fórumot képviseli az RMDSZ listáján: „Úgy vélem, hogy azt a tapasztalatot, amelyet 18 év alatt szereztem Mezőpetri polgármestereként, jól hasznosíthatom a megyei tanácsban is. Ezt tettem az elmúlt négy évben. Mezőpetri megújításában nagymértékben támaszkodhattunk a pályázatokra, s azt tapasztaltam, hogy Csehi Árpád Szabolcs elnök úr is a pályázatok híve, aminek az elmúlt négy évben megmutatkoztak az eredményei. Vidéki emberként azt is tapasztaltam, hogy az elnökünknek nem csupán Szatmárnémeti a szíve csücske, hanem az egész megye, annak minden települése függetlenül attól, hogy ott magyarok, svábok, vagy románok élnek.

Ugyanakkor nagy tapasztalatokra tettem szert az idősek problémáinak kezelésében, s a jövőben is szeretnék munkám során ennek a kérdésnek nagy figyelmet szentelni. Ugyanakkor agrármérnökként nagyon foglalkoztat az, hogy a fiatal mezőgazdászok nehezen tudnak kibontakozni, elsősorban a termények értékesítésével van nálunk gond, ami oda vezet, hogy a nagyáruházakba már a retket is külföldről hozzák, holott az nálunk is szépen megterem.

Ezzel a fiatal családok megélhetését lehetne biztosítani, s így nem kellene elmenniük például éppen retken termelni külföldre, hiszen itt is van termőföld. Az elmúlt négy évben egy csapatmunka részese lehettem, részben ennek is köszönhetőek azok az eredmények, amelyeket a megyei tanács Csehi Árpád elnök úr vezetésével elért az elmúlt négy évben.

A következő mandátumban is a szakmámhoz közel álló vidékfejlesztési és környezetvédelmi bizottságban szeretnék dolgozni.

Katona PéterKatona Péter, 44 éves villamosmérnök, az ELECTRICA nagykárolyi részlegének vezetője, két kiskorú gyermek édesapja, a tasnádi római katolikus egyházközség tanácsának tagja.

„Csak egy erős RMDSZ-frakció képes hatékonyan képviselni a magyarság érdekeit megyei szinten. Ugyanakkor jelentősen javítja a helyi önkormányzatok tárgyalási pozícióit a koalíciós tárgyalások során, ha ilyenekre sor kerül, hozzájárulva ezzel is a helyi érdekérvényesítő képesség erősítéséhez.

Szeretném Tasnád és a Tasnád környéki települések érdekeit képviselni megyei szinten, valamint javítani a kommunikációt ezek települések és a megyei vezetés között.

Folytatnunk kell az elmúlt négy évben elkezdett munkát, többek közt az infrastrukturális fejlesztéseket - ivóvízhálózat kiépítése, csatornázás, útjavítások, útmenti árkok karbantartása -, valamint az egészségügyi rendszer korszerűsítését és hatékonyságának növelését.

E tekintetben még nagy lemaradások tapasztalhatók Tasnád térségében. Ezeket a problémákat jól ismerem, s elsősorban az infrastruktúra fejlesztésében tudnék segíteni. Éppen ezért a megyei utakkal foglalkozó szakbizottságban szeretnék a jövőben tevékenykedni."

Nagy SándorNagy Sándor, református lelkész Lelében, a Nagykárolyi Egyházmegye esperese.

„Azért fontos egy erős RMDSZ-frakció a megyei tanácsban, hogy eddig elért eredményeinket megtarthassuk, illetve a kitűzött céljainkat megvalósíthassuk.

Az is nagyon fontos a magyarság szempontjából, hogy egy szervezetbe tömörülve képviseljük magunkat mind országos, mind megyei, mind pedig helyi szinten. A mi erőnk az egységben, és nem a széthúzásban van.

A Tövishát lakójaként ennek a kistréségnek a gondjait tudom a megyei vezetés felé közvetíteni, és Csehi Árpád Szabolcs elnök mindig is figyelembe vette e távoli kistérségek gondjait, és sokat tett a helyzetük javításáért.

Ebben a munkában szeretném őt támogatni a tanács tagjaként az elkövetkező négy évben is.

Ugyanakkor fontos dolognak tartom, hogy egyházi személyként jelen lehetek a megyei tanácsban, ugyanis ennek a jelenlétnek az az üzenete, hogy megyei vezetés nem hagyja figyelmen kívül az egyházi közösségeket, azok pedig úgy érezhetik, hogy képviselve vannak a döntéshozó testületekben.

Ezekért a dolgokért vállalom ezt a szerepet, és az elkövetkező időszakban a kulturális bizottságban szeretnék tevékenykedni, de nem idegenek tőlem más területek sem."


Kaiser StefanKaiser Stefan, 56 éves, közgazdász, vállalkozó. A Német Demokrata Fórumot képviseli az RMDSZ listáján.

„1992 óta vagyok a megyei tanács tagja. Azt mondhatom, hogy az RMDSZ frakciója eddig is erős volt a tanácsban, ezek után pedig egyenesen kötelező, hogy ezután is erős legyen. Az elmúlt mandátumokban elegendő tapasztalatara tettem szert ahhoz, hogy határozott véleményem legyen a felmerülő kérésekről, s hogy eredményesen képviseljem nem csak a svábok, hanem a többi etnikum érdekeit is.

Kezdettől fogva a gazdasági bizottságban tevékenykedtem, ezutáni munkámat is ezen a területen szeretném végezni.

A Német Demokrata Fórum tisztségviselőjeként komoly kapcsolatokkal rendelkezem Németország irányába, és a kapcsolatoknak köszönhetően gazdasági élénkülést tudtam, illetve tudtunk előidézni a megyében már eddig is. Természetesen fontos számomra is a sváb identitás erősítése, ennek érdekében az elmúlt években is igyekeztem kihasználni a lehetőségeket.

Csehi Árpádot régóta ismerem, kiváló gazdasági szakembernek tartom, jól tudunk kommunikálni ezen a területen, de nem csak ezen.

Úgy vélem, az elmúlt mandátum idején látványos fejlesztések valósultak meg a megyében valamennyiünk javára, és ezt mindenképpen folytatni kell egyebek mellett egy erős RMDSZ-jelenlét által, illetve a megyei tanács vezetői tisztségének megszerzése révén."

Marginean Éva MáriaMărginean Mária Éva nagykárolyi ügyvéd, 1992-től megyei tanácsos.

„Azért van szükség egy erős RMDSZ-frakcióra a megyei tanácsban, mert közösségünk érdekeit csak így tudjuk eredményesen képviselni. Egy kívülálló - még ha teljes jóindulattal viszonyul is közösségünkhöz - nem tud igazán azonosulni elvárásainkkal, az életről vallott felfogásunkkal, érzelmeinkkel.

Én ugyan nagykárolyi vagyok, s kedves nekem a nagykárolyi közösség, de a megyei tanács tagjaként természetesen az egész megye magyarságának, sőt a teljes lakosságnak az érdekeit nézem. Az elmúlt mandátumok alatt mindig tagja voltam a jogi bizottságnak. Életünket teljes mértékben átszövik a jogi kérdések, születésünktől halálunkig, tehát jogi ismeretek nélkül nem boldogulhatunk. Jogi ismereteimet jól hasznosítottam a közösség javára az elmúlt időben, s ezt szeretném tenni ezután is.

Csehi Árpád elnökünk törekvéseit, munkáját pedig nem azért támogattam és támogatom, mert ez így illik, hanem teljes meggyőződéssel, ugyanis azt láttam, hogy hatalmas energiával, kompetens módon, nagy hozzáértéssel végezte a munkáját az elmúlt négy esztendőben, állandó jelleggel kezdeményezett és kezdeményezéseit véghez is vitte.

Ennek így kell lennie a következő négy évben is, s a magam részéről messzemenően támogattam és támogatom, mert egész közösségünknek hasznára válik a munkája."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: